OUDstanding
OUDstanding

Age is but a number

In OUDstanding werken eigenzinnige 70plussers samen met jonge cabaretiers. De oudjes vertellen binnen een intensieve samenwerking met hun komische partner hun levensverhaal aan een divers publiek. Een aantal maanden repeteren de duo's wekelijks en maken met hun tweeën een cabaretptogramma van ca 20 min. Dat levert bijzonder theater op. Over oud zij en oud worden en dat het dus eigelijk niks uitmaakt hoe oud je bent. Age is but a number.

Zij aan zij staan oud en jong op het podium om samen verhalen te brengen die uit ons collectieve geheugen dreigen te verdwijnen. Het is een unieke en tegelijkertijd volledig gelijkwaardige samenwerkig tussen een jonge theatermaker die de lach aan z'n kont heeft hangen en een krasse knar met een bak levenservaring en een partij onweerstaanbare verhalen die ontroeren, vermaken en verrijken.

De eerste editie van OUDstanding vond plaats in mei 2015 in Theater Diligentia in Den Haag.

OUDstanding

Typisch Liesje

OUDstanding is nu typisch zo’n project van Liesje Doet. Een onderbelichte doelgroep krijgt op een unieke manier de volle aandacht. Met dit project willen we de beeldvorming rondom ouderen veranderen. Ouderdom wordt in onze maatschappij nog te vaak gezien als een probleem, in plaats van een periode van nieuwe mogelijkheden en groei. Door het maken van een toegankelijke voorstelling rond de verhalen, ervaringen en wijsheden van de deelnemende ouderen, creëren we meer begrip en waardering voor “oud zijn”.

Ode aan het menselijk bestaan

Het hele project is één grote ode aan het menselijk bestaan. En voor mij, als relatief jonkie, is het ontzettend fijn om te zien hoe leuk het leven nog is als je al dik de 70 gepasseerd bent. Het is echt genieten geblazen tijdens de huisbezoeken bij de deelnemers thuis, waar de eerste ontmoetingen tussen de oudere deelnemers en de jonge cabaretiers plaatsvinden. Het valt me op hoe ongewoon het tegenwoordig is, dat intergenerationele contact buiten de familie. Moeten we niet gewoon allemaal een vriend of vriendin die minstens 30 jaar jonger of ouder is? Het is pure rijkdom om te mogen plukken van jeugdig enthousiasme of juist rijpe wijsheid.

(fotocredits Frank Wijngaarden)

OUDstandingOUDstandingOUDstandingOUDstandingOUDstanding

Andere projecten: